ROSCO AVUKATLARI YARGILAMA SIRASINDA MÜŞTERİNİN PARALARINI KORUDU

Yabancı ve Rus olan iki şirket arasında tarım makinelerinin temini için bir dizi sözleşme imzalanmıştır. Bunlardan birine göre, taraflar bu özel sözleşme kapsamında tedarik edilen ürünlerin dış görünümü için katı gereklilikler üzerinde anlaştılar. İhlal durumunda ise tedarikçi firma 50.000 USD para cezası ödemek durumundaydı.

2 РОСКО СУД Логотип.png

Dava konusu sözleşme de dahil olmak üzere çeşitli tarım ekipmanlarının tedarik sürecinde, alıcı şirket, tedarikçi şirketin ekipmanın dış görünümü açısından sözleşme şartlarına uygun olmayan tarım ekipmanı birkaç kez tedarik ettiği iddiasıyla, tedarikçi şirketten 100.000 USD tutarında bir para cezası alacağını talep etti.

Ancak tedarikçi firma sunulan iddiaları kabul etmedi. А43-37118 / 2019 davası üzerinde yapılan yargılama sırasında RosCo avukatları, tedarikçi tarafından sağlanan ekipmanın sözleşmenin gerekliliklerine tam olarak uyduğunu, alıcı şirket tarafından ise mal kabulü prosedüründe “eksikliklerin tespiti sırasında” bir çok kuralın ihlal edildiğini ve “sözleşme kapsamında tedarik edilen ekipmanın kusurlarının” tespit tutanaklarının fiilen sahte olduğunu kanıtlamaya yardımcı oldular. Bunun üzerine, dava iddiaları tamamen reddedildi ve RosCo, müvekkiline 100.000 USD tutarında nakit tasarruf etmesine yardımcı oldu.