Analitik ekipman alanındaki dünya devi LECO firması, RosCo ile işbirliğine başlamıştır

Dünyaca ünlü LECO şirketinin Rusya’daki temsilcilik ofisine hukuki destek projesinin çalışmalarına başlanmıştır.

 leco.jpg

LECO’nun merkez ofisi ve araştırma merkezleri Saint Joseph (Miçigan, ABD)’te yerleşmektedir. Kromatografı ve kütle spektroskopisi alanında kullanılan analitik ekipmanlarının üretiminin % 75’i Şirket’in yukarıda belirtilen araştırma merkezinde gerçekleşmektedir.

LECO Amerika’nın çelik piyasasındaki faaliyetine, hızlı karbon analizörü üretimi ile 1936 yılında başlamıştır. Sonraki 75 yıl içinde şirket faaliyetini dünyanın birçok ülkesine yaymaya başlamıştır. Günümüz itibarı ile Şirketin Bağımsız Devletlet topluluğu ülkeleri, Rusya, Ermenistan, Gürcüstan, Azerbeycan ve Kazakistan dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde temsilcilik ofisi mevcuttur.

Şirket’in Moskova temsilciliği 1991 yılında kurulup, her nesil analizatörleri için ekipman ve yedek parçaların satışı dışında tek defalık ve uzun vadeli bakım ve metodolojik yardım sözleşmelerini imzalamaktadır. 2004 yılında şirketin Rusya temsilcilik ofisinde, organik maddelerin analizini gerçekleştiren modern ekipmanın sergilendiği laburatuvar açılışı gerçekleştirilmiştir.