Beyaz Rusya’nın inşaat şirketi RosCo Şirketi yardımıyla Rusya’da şubesini açıyor

“Stroitelnıy Trest No.14” Limited Şirketi adlı Beyaz Rusya’nın önde gelen inşaat şirketilerinden biri RosCo Şirketin uzmanlarını Rusya’daki şubesinin açılması için görevlendirdi. 

Строй-трест-14.jpg

“Stroitelnıy Trest No.14” Şirketi 9 Aralık 1967 yılında SSCB Sanayi İnşaat Bakanlığı’nın Kararıyla BRSSC Sanayi ve İnşaat Bakanlığının bünyesinde bulunan 10 numaralı İnşaat Tresti (şu anda “Gomelpromstroy” A.Ş.) bazında Gomel şehrinde ve bölgesinde konut ve sosyal ve kültür binaların inşaatı için kurulmuş olup “Belhimstroy” adlı inşaat ve montaj tesisin bünyesinde yer almıştır.  

2010 yılında “Stroitelnıy Trest No.14” Cumhuriyet Merkez Şirketi “Stroitelnıy Trest No.14” Açık Anonim Şirketi olarak yeniden yapılandırılmıştır. Şu anda şirketin bünyesinde 1600 kişiden fazla çalışanıyla yönetici kurumu ve dokuz şirket faaliyet göstermektedir.

Şirketin faaliyet alanları:

  • Bina inşaatı, renovasyonu, tamiratı ve tadilatı, restorasyon ve yenileme işleri;
  • Beton ve betonarme konstruksyonu ve mamul imalatı;
  • Alçı ve çimentodan mamul imalatı;
  • Karayolu taşıtlarıyla kara yolu yük taşımacılığı;
  • Motorlu taşıtlar ve ekipmanlar kiralama;
  • Personel eğitimi;
  • Beden eğitimi ve sağlık iyileştirme faaliyetleri.

“Stroitelnıy Trest No.14” Limited Şirketi tarafından tamamlanan en güzel projeler arasında aşağıdakiler sıralanabilir: Kalinin Sineması, Gomel Üniversitesi, Gomel şehrindeki ve bölgedeki çocuk bahçeleri ve okullar, Gomel şehrindeki  fıskiyeler, 2000 kişilik kapasiteli sirk, “Gomel”, “Oktyabryskaya” ve “Turist” otelleri, “Obltelekom” Devlet Merkezi Kuruluşu, Tıp Enstitüsü binası, “Belarusnefty” sanayi kuruluşun laboratuvar binası ve  bilgisayar merkezi, Politeknik Üniversitesi, Hava terminalı, market, kapalı pazar, Moskova şehrinde monolit betonarmeden yapılan 17 katlı konut binası vb. projeler.