“ROSCO” ŞİRKETİ ALFA-BANK’IN SERTİFİKALI PARTNERİ OLDU

“RosCo” Şirketler Grubu, Rusya’nın en büyük özel ticari bankalarından birinin resmi partneri oldu: “Alfa-Bank” A.Ş. ile işbirliği sözleşmesi yapıldı. 

Альфабанк.jpg 

Banka, 20 Aralık 1990 yılında bir Limited Şirketi olarak kurulmuştu. Rusya Federasyonu Bankacılık Lisansı ise Ocak 1991’de alınmıştı. Haziran 1992’de “Alfa-Bank” A.Ş.’ye döviz lisansı verilmişti, aynı yının Aralık ayında ise bankanın ilk şubesi açılmıştı. 

“Alfa-Bank” A.Ş., hem tüzel hem de gerçek kişilere hizmet veren bir bankadır. Gerçek kişilere hizmetler, aynı zamanda internet banking sistemi üzerinden de verilmektedir (“Alfa Klik” Sistemi, Runet ödülünü kazanmıştı). 

Dünya çapında, Hollanda’daki Amsterdam Ticari Bankası dahil olmak üzere toplam 110 banka şubesi ve bölümü faaliyet göstermektedir. Banka temsilcilikleri İngiltere’de, Kıbrıs’ta ve ABD’de faaliyet göstermektedir. 

“Alfa-Bank” A.Ş. Grubu’na “Alfa Group” Konsorsyumu sahipliğinde bulunan Alfa-Bank Ukrayna, Alfa-Bank Beyaz Rusya, Alfa-Bank Kazakistan girmektedir. 30 Haziran 2016 itibariyle Alfa-Bank’ta toplam 277 bin kurumsal müşterisi ve 14 milyon gerçek kişi işlem görmektedir. 

“Alfa-Bank” A.Ş., FIFA 2018 Dünya Şampiyonasının ve FIFA 2017 Konfederasyonlar Kupasının resmi Avrupa Bankasıdır.