ROSCO ŞİRKETİ GERÇEK KİŞİNİN LEHİNE PARANIN TAHSİLİNE BAŞARILI BİR ŞEKİLDE YARDIMCI OLDU

Borç tahsilatı ve hukuki yardım alanında hukuki ortak olan RosCo Şirketi, tüketici haklarını koruma ve alacak tahsilatında son başarısı olarak alacağı Concept Life Mimarlık ve İnşaat Grubu LLC'den gerçek kişi lehine tahsil ettiğini duyurmaktadır.

Olay, bir gerçek kişi ile Concept Life Mimarlık ve İnşaat Grubu LLC arasında bir sözleşmenin imzalanması ve inşaat ve montaj işleri için hizmetlerin ödenmesiyle başladı. Ancak Yüklenicinin yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle taraflar, sözleşmenin erken feshi konusunda anlaşma imzalamak zorunda kaldı. Bu Anlaşma uyarınca Yüklenicinin borcunu Müşterinin banka hesabına aktarması gerekiyordu. Ancak bu anlaşmaya rağmen borç hiç ödenmedi.

2 РОСКО СУД Логотип.png

RosCo'da avukat olan Maksim Leonov bir talep yazısını hazırlayarak bunu Concept Life Mimarlık ve İnşaat Grubu LLC Genel Müdürü'ne gönderdi. Yazıda gereklilikler belirtildiğine rağmen bunlar yüklenici tarafından yerine getirilmedi. Bu bağlamda avukat, RosCo'ya başvuran kişi lehine Concept Life Mimarlık ve İnşaat Grubu LLC’den tazminat talebinde bulunarak mahkemeye başvurdu.

Dava, Moskova Dorogomilovsky Bölge Mahkemesi tarafından değerlendirilmek üzere kabul edildi ve tüketici haklarının korunmasına ilişkin 2-2710/2023 sayılı hukuk davası açıldı. Dava sırasında avukat, dava taleplerini güvence altına almak için bir dilekçe ve hakimin eylemsizliğine ilişkin şikayet de hazırlamıştır. Davayı dikkatlice inceledikten ve çeşitli deliller değerlendirdikten sonra mahkeme dava taleplerini karşılamaya karar verdi.

Yardım talebinde bulunan RosCo müşterisi, davanın sonucundan tamamen memnun olduğunu ifade ederek, profesyonelliği ve haklarının başarılı bir şekilde korunması için şirkete şükranlarını dile getirdi.