RosCo avukatları, üretim şirketleri arasındaki anlaşmazlığın çözümüne hukuki destek sağladı.

RosCo avukatları, yabancı bir şirketin iflastan kaçınabildiği için yasal bir mekanizma geliştirdiler.

RosCo'nun muhatap şirketi (Rusya'da kurulu ‘Şirket 1’ olarak adlandıralım), müşterimiz olan üretim şirketine (‘Şirket 2’) olan ödemelerini geciktirdi. Borç 5.21 milyon ABD doları tutarındaydı.

Rusya'da kurulu Şirket 2'nin ise kendi içinde zor bir mali durumu bulunuyordu ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)'de kurulu başka bir muhatap şirkete (‘Şirket 3’) karşı iki büyük borcu vardı. Borç tutarı 5.26 milyon ABD Doları'na ulaşmıştı. Kuruluş fiilen iflas öncesi durumdaydı.

судебные пресс-релизы.png

RosCo avukatları, üç taraflı bir anlaşmanın hazırlanmasına destek oldu. Anlaşma hükümlerine göre, Şirket 3'ün Şirket 2'ye olan 4.96 milyon ABD Doları tutarındaki alacak hakkı, Şirket 1'e devredildi. Sözleşme uyarınca, Şirket 1 ve Şirket 2'nin karşılıklı yükümlülükleri belirtilen tutar üzerinden takas yoluyla sona erdirildi.

Şirket 2'nin iflasını önlemek ve varlıklarını korumasına yardımcı olmak amacıyla, RosCo uluslararası hukuk şirketinin avukatları borçların tasfiyesi için hukuki bir mekanizma geliştirdi. Uzmanların desteği sayesinde anlaşmazlık mahkemeye başvurmadan başarıyla çözüldü.

Bu kapsamda, Taraf 1'in Taraf 3'e karşı 4.96 milyon ABD Doları tutarında bir yükümlülüğü oluştu. Ulaşılan mutabakat sayesinde, Şirket 1 ile Şirket 2 arasındaki ve Şirket 2 ile Şirket 3 arasındaki karşılıklı yükümlülükler kısmen takas yoluyla sona erdirilmiştir.