Rosco Şirketi Estonya Denizcilik Ajansı’nın Rusya’daki ticari faaliyetinin ‘feneri’ rolünü üstlenmiştir

RosCo Şirketi uzman kadrosu ile Estonya Denizcilik Ajansı’nın Rusya’daki şubesine profesyonel hukuki destek vermeye başlamıştır.

Компания «РосКо» стала «маяком» для Эстонского Морского Агентства в сфере ведения бизнеса на территории России

ESTMA Ajansı 18 Mayıs 1990 yılında kurulup  Sovyetler Birliği ülkelerinde ilk özel denizcilik ajansı olarak faaliyetine başlamıştır. Sovyetler Birliğinin dağılması Şirket’in ayakta durmasına herhangi olumsuz etkilerde bulunmamıştır. Günümüz itibarı ile sektöründeki Baltık Bölgesinin en büyük şirketlerden birisidir.

Ajans 1990 ve 2000’li  yıllarda sunduğu hizmet çeşidini aktif şekilde geliştirmeye özen göstermiş olup, Parnu, Riga, Liepaja limanlarında şubelerini açma başarısını göstermiştir. 2002 yılından  itibaren Şirket hava kargo nakliye hizmetlerini sunmaya başlamıştır.

2003 yılında ESTMA ünvanlı turizm ajansı açılmıştır. Açılan ajans ‘SDV Uluslararası Lojistik hizmetleri’ Şirketi’nin Estonya ve Letonya ülkelerindeki yetkili temsilcisi olmaya layık görülmüştür.

2004 yılında SİA ESTMA Letonya’ın Milli Gemi Komisyoncular  ve Nakliyeciler Birliğinin (NALSA) üyesi olup, Sankt Petersburg ve Kaliningrad limanları ile Rusya Federasyonu’ndaki faaliyetine başlamıştır. ESTMA TRAVEL turizm ajansı 2006 yılında baltık Bölgesindeki faaliyetini geliştirerek Letonya Gemi Komisyoncuları ve Ajansları Birliği  LLMAA üyeliğini kazanmıştır.

Belirtilen süre içinde Şirket Letonya’nın Klaipeda, Vilnius ve Kaunas şehirlerinin limanlarındaki faaliyetine başlamıştır. 2007 yılında Şirket’in Ukrayna ve Çin temsilcilikleri açılmasının yanısıra Rusya’nın Primorsk şehrinin limanında ESTMA Limited Şirketi olarak faaliyetine başlamıştır.

Günümüz itibarı ile Şirket uluslararası alanda gemi acentesi hizmetlerinin yanısıra lojistik ve turizm, Kara Yolu Taşımacılığı,  Hava Yolu Taşımacılığı, gümrük hizmetleri, depoculuk ve turizm ajansı hizmetlerini deneyimli uzman kadrosu ile en yüksek kalitede sunmaktadır.