Rosco Şirketi uzman kadrosu ile Termikel Şirketler Grubu’na hukuki hizmetlerini sunmaktadır

04 Haziran 2014 tarihinde Termikel Şirketler Grubu (http://www.termikel.com.tr/) Rosco Şirketi ile hukuki hizmet sözleşmesini imzalamıştır. İmzalanan sözleşmenin şartları çerçevesinde Rosco Şirketi yabancı uyruklu şirketlerin Rusya Federasyonu’ndaki faaliyetinin sürdürme düzeni ile ilgili profesyonel danışmanlık hizmetleri sunacaktır.

Группа компаний «Termikel» доверила юридическое сопровождение специалистам «РосКо»

Geniş üretim ve pazarlama zincirinden oluşan Termikel Şirketler Grubu faaliyetine sayın Mehmet Kaya’nın 1950 yılında Kayseri’de Termo Düdüklü Tencere Fabrikası'nın kurulmasıyla başlamıştır. Termikel Şirketler Grubu bugün birçok farklı sektörde faaliyet gösteren 17 firmadan oluşmaktadır.

Elektronik sektöründe hizmet veren dünyanın en büyük 4.üncü  ön ödemeli sayaç üreticisi unvanına sahip Elektromed A.Ş., Türkiye'nin ilk yerli tablet bilgisayar üretimini gerçekleştiren Termikel Bilişim Teknolojileri A.Ş.’nin yanısıra sağlık, inşaat, denetim ve belgelendirme, medya sektöründe Kanal A Televizyonu'nun yer aldığı birçok şirket Termikel Şirketler Grubu’nun bünyesinde bulunmaktadır.

2000'den fazla çalışanı ile yurtiçi ve yurtdışına hizmet veren grubun ilki, elektrikli ev aletleri üretimi gerçekleştiren Termikel A.Ş.'dir. Termikel A.Ş. Elektronik sektöründe hizmet veren Türkiye’nin en büyük Şirketidir.

Termikel A.Ş., elektrikli ev aletleri üretimi ile kuruluşundan bu yana ilk cam kapaklı köşeli fırın, ilk mini otomatik sıkıcılı çamaşır makinesi, ilk eksantrik kayışlı yayık gibi ilklere imza atarak sektörün öncü firmaları arasındaki saygın yerini almıştır.

Termikel Şirketlet Grubu 2011 yılında Turquality devlet desteğini alarak uluslararası ticaret markalar sektörüne girmiştir. 2012 yılında Termikel, German Design Counsil tarafından  endüstriyel tasarım alanındaki ödülüne layık görülmüştür.