Sinopec Şirketi Rusya’daki temsilcilğin faaliyetinin denetim işlemlerinin yapılması için RosCo Şirketi’ni görevlendirmiştir

Çin firması Sinopec ile şirketimiz arasında imzalanan sözleşmenin şartları uyarınca, tarafımızca müşterimizin Rusya’daki temsilcilğinin faaliyetinin denetimi gerçekleştirilecektir.

Корпорация Sinopec доверила проведение аудита своего российского  представительства компании РосКо

400 bin civarındaki işçi sayısı ile Sinopec, borsada hisseleri bulunduran Çin’in en büyük şirketi olup, petrol ve gaz ekstraksiyonu sektöründe ise PetroChina’dan sonra Çin’in en büyük ikinci şirketi olarak faaliyetini sürdürmektedir.

2000 yılında kurulan şirketin esas faaliyetleri şöyledir: petrol ve gaz araştırmacılık ve ekstraksiyonu, ayrıca petrol ve gaz ürünlerinin işlenmesi ve satışı, petrokimya ürünlerinin üretimi ve satışı.

Şirketin, Doğu Çin’deki bölgelere gaz teminatının gerçekleştirilmesi,  petrol ve etilen işleme tesislerinin inşaatı  gibi Çin’de onlarca faal başarılı projesi bulunmaktadır. 2006 yılında OAO ‘Rosneft’ Şirketi ile yaptığı anlaşmanın sonucunda OAO ‘Udmurtneft’ Şirketi’nin hisselerinin % 49’una sahip olmuştur.

2014 yılı itibarı ile Sinopec, Fortune Global 500 sıralamasına göre, gelir açısından dünyanın en büyük 500 şirketleri listesine dahil edilmiştir.