Uzay araştırma merkezi sürdürdüğü faaliyetinin desteklenmesi fonksiyonlarını RosCo Şirketi’ne devr etmiştir

Ulusal Uzay Araştırma ve Teknoloji merkezinin (AO NSKİT) Rusya Federasyonu’ndaki temsilcilik ofisi, sürdürdüğü faaliyetin desteklenmesi için RosCo-Consulting & audit’i tercih etmiştir.

 космос.jpg

Ulusal Uzay Araştırma ve Teknoloji merkezi 2008 yılında ‘Astrofizik Araştırma Merkezi’ Devlet Kurumunun ve onun alt bölümlerinin yeniden reorganizasyonu sonucunda Kazakistan Cumhuriyeti Hükümetinin kararı doğrultusunda kurulmuştur.

Şirketin sürdürdüğü esas faaliyeti, uzay araştırma ve teknoloji alanında araştırma, geliştirme ve üretim ve ticari faaliyetlerin yerine getirilmesidir. Merkez, temel ve uygulamalı araştırma programlarının uygulanmasını ve takibini gerçekleştirmektedir.

Ulusal Uzay Araştırma ve Teknoloji merkezi tarafından ‘Dünya Uzay Gözlemevi - Ultraviyole’, ‘Avrasya dağ kozmik ışın araştırma merkezi’nin kurulması ve geliştirilmesi gibi yürüttüğü birçok uluslararası projesi bulunmaktadır.

Merkez tarafından Devlet bütçeli program altında 2004 ile 2014 yılları arasında Dünya ve Kozmos’un astrofizik araştırmaları, güneş-karasal ilişkilerinin fiziksel verilerin araştırmaları yerine getirilmiştir.