NINTENDO ADLI BİR JAPON VİDEO OYUNU YAPIMCISI “ROSCO”NUN MÜŞTERİSİ OLDU

Dünyaca ünlü video oyunu yapımcısı Rusya’daki faaliyetlerine destek sağlanması ile ilgili profesyonel hizmetlerden yararlanmak üzere “RosCo” şirketine başvurdu: Nintendo ile “RosCo – Danışmanlık ve Denetim” şirketleri arasında zorunlu mali denetimin yapılması için bir sözleşme imzalandı.

nintendo_press.jpg

İnteraktif eğlenceler alanında dünyaca ünlü yenilikçi şirket olan Nintendo Co., Ltd., Kyoto (Japonya) şehrinde yerleşmiştir. Şirket, Wii U™ ve Wii™ ev konsolları için cihaz ve yazılımını, Nintendo 3DS™ ve Nintendo DS™ portatif sistemlerini geliştirip piyasaya sunar.

Şirket, 23 Eylül 1889 tarihinde Fusajiro Yamauchi tarafından Kyoto şehrinde kurulmuştu. İlk başta şirket Hanafuda oyun kartlarını özel japon tarzında piyasaya sunarak popülerlik kazanmıştı ve çok çabuk oyun piyasasında pozisyonlarını güçlendirmişti.

Dijital oyun yapımı 1970-li yıllarda başlatılmıştı. Mühendis Gunpei Yokoi, Ten Billion Barrel puzzle, Ultra Machine beysbol makinesi, ve NES Zapper oyunun dedesi Nintendo Beam Gun oyunu gibi dünyaca ünlü oyunları yapmıştı.

1983 yılında Nintendo şirketi, Family Computer (Famicom) isimli ilk 8-bitlik oyun konsolunu Japonya’da satışa sunmuştu.

Nintendo Entertainment System™ 1983 yılında satışa sunulduğundan bu yana üreticisi 4,4 miyar adetten fazla video oyununu ve 696 milyon adetten fazla cihaz dünya çapında satmıştı. Şirket tarafından Mario™, Donkey Kong™, Metroid™, Zelda™ ve Pokémon™ gibi dünyaca ünlü oyunlar geliştirilmişti.

Şirketin Avrupa şubesi olan Nintendo of Europe, Nintendo şirketine ait olup Almanya’da bulunmaktadır. Bu bölüm 1990 yılında kuruldu ve Nintendo’nun Avrupa’daki faaliyetlerinin organize edilmesi için merkez ofis olarak kullanılmaktadır.