ROSCO AVUKATLARI MÜŞTERİNİN MAHKEME YOLUYLA ÜÇ MİLYON RUBLE'Yİ GERİ ALMASINA YARDIMCI OLDU

RosCo avukatları, Ant Yapı Limited Şirkette karşı açılan bir davada MER Engineering Limited Şirketinin ilk derece mahkemesinde hukuki temsilini sağladı. Sonuç, bir uzlaşma sözleşmesinin imzalanması ve borcun üç milyon ruble tutarında geri ödenmesidir.

Ant Yapı Limited Şirketi, MER Mühendisliğin'e yapılan inşaat işinin borcunu üç yıl boyunca ödemedi. Toplam borç 3.302.999 ruble idi. Bunlardan:

  • 2.723.000 ruble - sözleşme kapsamındaki borç;

  • 579.999 ruble - geç ödeme cezası.

MER Engineering Limited Şirketinin temsilcileri RosCo'dan nitelikli yardım almaya karar verdi.

RosCo avukatları, bir iddia beyanının hazırlanmasına ve Moskova Tahkim Mahkemesi'ne sunulmasına yardımcı oldu ve ardından mahkemede davacının temsilcisi olarak hareket etti.

RosCo avukatlarının çabaları sayesinde davacı ve davalı karşılıklı anlaşmaya varmayı, Rusya Federasyonu Tahkim Usul Kanunu'nun 49, 139-141. maddelerine dayalı bir uzlaşma anlaşması imzalamayı ve Moskova Tahkim Mahkemesi'ne onaylatmayı başardı.

Davalı Ant Yapı Limited şirketi, MER Engineering Limited Şirkette olan borcunu taksitli olarak ödemeyi taahhüt etmiştir.

Mahkeme duruşması 24 Nisan 2024'te gerçekleşti. Sadece üç gün sonra, yani 27 Nisan 2024'te davalı, davacıya olan borcunun tamamını geri ödedi.