ROSCO AVUKATLARI MÜVEKKİL İÇİN 16 MİLYON RUBLEDEN FAZLA TASARRUF ETTİ

A40-23544 / 2019 No’lu Tahkim davası, çıkarları RosCo avukatları tarafından savunulan yabancı bir şirket olan Davalı lehine sonuçlandı. Davacı olan Rus şirketi kaybetti.

2 РОСКО СУД Логотип.png

Taraflar, cam ürünleri tedariki için bir sözleşme imzalamışlar. Rus şirketi (müşteri), sözleşmede malların üretim teknolojisini tarif etti. İmalat sürecinde, yüklenici teknolojinin yanlış olduğunu, uyulması durumunda kırılgan, kolayca tahrip olan ve yetersiz kalitede ürünler elde edildiğini tespit etti.  Yüklenicinin uyarısına aldırmayan müşteri, teknolojinin uygulanmasını talep etti. Teslimattan sonra, cam eşyalar kısmen tahrip olmuştur. Müşteri, ürün maliyetini, zararlarını tazmin etmek ve ceza faizlerini almak üzere  mahkeme yoluyla 16 milyondan fazla ruble tahsil etmeye çalıştı.

RosCo uzmanları, Davacı’nın iddialarının ve taleplerinin asılsız olduğunu kanıtladı. Davacı, olası olumsuz sonuçlar konusunda uyarıldı, ancak yine de sözleşme teknolojisini uygulayarak üretim yapmakta ısrar etti. Yargılama sonucunda müşterimiz 16 milyon rubleden fazla tasarruf etti.